dijous, 21 de novembre del 2013

Anàlisi del projecte de codificació de Rubí

El projecte QR de Rubí compleix els tres criteris per a la innovació;
La promoció de la compensació, l'aprenentatge creatiu. Amb aquest projecte els diferents alumnes han après a utilitzar la codificació QR per a ensenyar a tots els ciutadans sobre la història de la ciutat, dels carrers i diferents elements emblemàtics d'aquesta població. És una manera molt lúdica d'aprendre, el fet de passejar pels carrers de Rubí i, mitjançant una aplicació del mòbil conèixer més sobre la ciutat. 

També té la promoció de la interacció social. Aquest nou projecte de ben segur que ha tingut molt ressò i se n'ha parlat. Projectes locals d'aquest estil augmenten la interacció entre els ciutadans ja que és un bon tema a partir del qual es poden generar debats, ja sigui per l'opinió que en té la gent o bé pel contingut dels codis, és a dir, de la història de Rubí. 

Per últim, també hi trobem la promoció de relació d'altres agents educatius/socials. En aquest projecte hi intervenen diferents agents. Els professors que impartint l'educació han ensenyat als seus alumnes a crear i utilitzar el QR com a eina de difusió d'informació, els propis alumnes i també la gent d'aquesta població i fins i tot els forasters, ja que poden gaudir d'aquest projecte i alhora, aprendre sobre la ciutat on viuen o que visiten. 

A més d'això, el projecte ha fomentat la cooperació dels centres involucrats, de primària i secundària i per a les famílies ha suposat una millora de les seves competències digitals.

Per aprendre més sobre la codificació, he creat el meu propi QR, que et porta a una wiki que és, com aquest blog, un treball en grup de l'assignatura Comunicació i Interacció Educativa II, on tractem aspectes molt variats i interessants d'una pel·lícula molt bonica, Hijos de un dios menor.


1 comentari:

  1. Aida, trobo molt interessant la teva reflexió sobre el projecte del QR, jo també opino que és un bon projecte pel desenvolupament dels nens i nenes, i pel general un bona forma per aprendre les principals competències digitals. A més a més l'has portat a la pràctica creant el teu propi QR, fet que considero molt interessant, pràctic i innovador per la teva part. Així que felicitats per la teva feina !!!

    ResponElimina